Semester i Sverige

Det finns mycket fint att se i Sverige, och varje del av landet har sin speciella attraktion. Skogar och sjöar, skärgårdar, berg och dalar. Natur finns det gott om och den är mycket vacker. Man kan också kombinera en semester där man njuter av naturen med lite roliga aktiviteter. Även här finns det mycket att välja på.

MA341-SundsvallOavsett var i landet man bor är Norrlands huvudstad ett bra val för en semester. Sundsvall har mycket att erbjuda, både sommar som vinter. Det finns flera fina hotell man kan välja mellan, i alla prisklasser. Vill man komma ut i naturen kan man pröva på trollingfiske. Området runt kusten utanför staden anses vara Sveriges mest okörda vatten för trolling. En picnic på norra stadsberget är inte heller helt fel om man vill ta det lite lugnare.

För barnfamiljer finns det mycket kul i Sundsvall. Vanligtvis måste man varva kultur och natur med lite aktiviteter för barnen under semestern. Då kan ett besök till Drakborgen vara ett alternativ. Detta är en enorm inomhus lekpark där barnen verkligen kan få rasa av sig. Har man lite större barn, eller helt enkelt vill ha kul själv, kan man ta sig til Nöjeshallen. Här har man samlat massor av action aktiviteter som hela familjen kan uppskatta. Gocart, paintball, jaktsimulator och rodeodjur, för att bara nämna några. Hela området ligger på 3 000 m2, så man har mycket att göra här.

I närliggande Alnö har man satsat på att bevara det rika kulturarv som finns i trakten. Här kan man besöka hembygdsgården, samt de olika museum som finns. Området har även en mycket säregen berggrund, med flera olika sorters mineraler. Man har märkt ut åtta olika geologiska lokaler för besökare. Även den gamla kyrkan är väl värd ett besök, den är över hundra år gammal. Om man har bil kan man lätt köra omkring och se andra fina, gamla historiska platser. Attmars kyrka, till exempel, byggdes redan på 1700-talet. Man har också arbetat hårt på att bevara gamla byggnader, det är därför möjligt att se en så gott som orörd bondemiljö från 1800-talet. Det finns flera guldkorn som dessa runt omkring Sundsvall för den som är intresserad av historia.

Förutom alla dessa semesteraktiviteter kan Sundsvall också erbjuda shopping och god mat. Sport är en annan populär aktivitet med skidåkning på vintern. Med andra ord måste man planera för att hinna med allt man vill göra här, eftersom utbudet är stort.